FRIDAY 10 NOVEMBER 2

aku mimpi aku dikahwin paksa dengan lelaki kaya yang tua dan abusive, tetapi adik lelaki bakal suami aku itu cuba selamatkan aku daripada berkahwin dengan lelaki tu.. sambil merayu- rayu tinggalkan bakal suami aku itu.. dalam mimpi itu aku mula rasa ragu-ragu sebab apa yang aku nampak ini adalah peluang untuk aku kejar impian aku sebagai arkitek.. jadi aku kahwin dengan lelaki itu dan mula mengejar impian aku sebagai pelajar arkitek.

THE STORY OF MY FIRST LOVE

Macam dalam tajuk.. aku sukakan dia ni nama dia Fauzan aku innocently sukakan dia dalam diam. Sebenarnya dah lama sangat sukakan dia lama sangat dari umur 5 tahun aku sukakan dia sampai tingkatan 1, pastu aku sukakan orang lain sebab aku terperangkap dengan senyuman lelaki lain tu. Tapi ape pun, aku nak cerita pasal Fauzan lelaki paling perfect yang pernah aku jumpa. Aku dulu pendek gelap, degil dan tak pandai, tahap sampai bodoh camtu, tapi sebab Fauzan lah aku berubah, darjah 6 aku mula motivate nak berubah, aku selalu perhatikan Fauzan dia selalu duduk rumah, so ku pun duduk rumah aku nak putih dan cantik, aku sebenarnya suka keluar rumah so first time duduk rumah aku tak tahan duduk rumah tapi aku tetap cuba paksa diri aku sukakan environtment rumah aku to be honest aku tak delah kaya so rumah aku betul2 panas ,klau kau duduk rumah aku bahang dia kau mesti takkan tahan lagi2 bulan puasa bapak dia bahang dan haus mak ai FUH!!. Tapi aku tetap cuba bertahan so dah lama2 kat rumah tu, mestilah bosan, aku pon study tu je buat aku rasa gembira lol sebab suka naik grade aku kan. tetiba makin lama grade aku naik, makin naik la kelas walaupun kelas aku tak tinggi mane tapi aku survive. Mesti korang pelik kan aku tengah cerita pasal sapa ni ahahaha lol. Fauzan back to that topic lepas je habis semua drama yang aku tak leh nak keep up aku berhenti UITM lama pastu camtu lelaki yang aku paling ingat dalam sejarah hidup aku adalah dia Fauzan sebab aku sukakan dia dari jauh tanpa melakukan apa2 untuk bersama dengan dia. Bagi aku dia la muse aku dan dia lah inspiration aku untuk berubah dan motivate dalam hidup ni. Aku tahu dia dah ade orang lain, masa darjah 6 dia dah ada makwe ingat lagi nama dia Faiqah nangis aku tapi aku tak nangis teruk macam feeling aku tak kuat mane pon dengan Fauzan sebab Fauzan tak pernah kenal aku. Tapi aku tak kisah sebab aku sukakan dia sebagai inspiration sahaja dan muka dia yang hensem ahahaha.

Messagge to Fauzan Abu Zaren From Syazwany Shaari

Hi Fauzan, aku sebenarnya dah lama nak berkomunikasi dengan kau sangat tapi aku malu dan reputasi aku agak sebagai LOSER dekat sekolah tapi kau tahu tak? setiap hari aku cuba bring up my confident always because of you if you doesn't exist in this world gosh aku rasa aku akan jumpa dan berkawan dengan lelaki paling teruk dalam dunia ni. Aku tahu kau takkan ingat pun aku ni sebab kau hanya pandang orang yang setaraf dengan kau sahaja. Tapi tahu ni semua orang ada bijak cara lain, tak semua orang sama. I always love you as my ideal type of man. Kau baik, Hensem, Abang yang sayang dan Protect adik perempuannya. Tetiba aku rasa cemburu akan adik kau tu dapat abang penyayang macam kau. Fauzan kau tahu tak sebabkan kau aku dah tak depression lagi dengan tengok kau setiap hari pun dah buat aku rasa aku heals I love that much you know. Bila aku rasa lonely aku tengok kau senyuman kau pun buat aku cair dan buat aku senyum. Aku tak tahu sangat pasal kau tapi kau tahu tak aku buat apa saja untuk jumpa kau you are like a drugs to me. Mungkin kau rasa semua ni tipu je. Tapi inilah realitynya aku sangat sukakan kau. Kalau kita bersama pun aku tak rasa hubungan kita akan kekal sebab. Aku perlukan lelaki yang sukakan aku dan admire aku ahahaha. Aku tak rasa aku boleh kejar kau selamanya because people change and aku mula ketahui yang cinta itu lagi kuat dan bertahan lama jika Lelaki yang sayangkan Perempuan lebih. Anyways kau takkan baca pun benda ni ahahaha. Aku nak bagitahu yang aku sayangkan kau.